Hovedside
Visjonen
Fotballskole
SommerGØY med fotball
Påmelding
Kontakt oss
Lillesand Stadion
Lenker
Tidligere Fotballfestivaler
Pressen om Festivalen
Lillesand Fotballakademi
Tips til unge fotballspillere
Fotballbøker
Fotballbøker (NY)

Fotballfestivalen 2011 arrangeres i samarbeid med:

Vi som arrangerer Fotballfestivalen er glødende interessert i fotball. Vi prøver å holde oss oppdatert, blant annet ved å lese en del av de gode bøkene om fotball som utgis. I samarbeid med Haugen bokhandel synes vi det er veldig morsomt å kunne presentere noen av de fotballbøkene som vi selv liker og har hatt utbytte av å lese.  
Fordi prisene gjennomgående er lavere på haugenbok.no enn det vi hadde på Bokkilden har vi valgt å bytte. Bokkilden kan levere noen av de same bøkene og du finner linkene HER hvis du vil sammenligne.
Fotballskader og idrettsmedisin

Forfattere: Andersen, Thor Einar (for) / Andreassen, Geir Stray (for) / Johansen, Pål Arne (for) / Norges fotballforbund (utg)

Mer info / kjøp boken

Fotballskader og idrettsmedisin er en innføring i skadeforebygging, skadebehandling og skadeoppfølging i fotball. Norges Fotballforbund har funnet det meget viktig og nødvendig å lage denne boka som tar utgangspunkt i hva en kan komme ut for av skader og sykdom i fotballsammenheng og hva du bør eller kan gjøre når det skjer.
Bli en bedre fotballspiller

Forfatter: Borgersen, Bård 

Mer info / kjøp boken

Forfatteren tar for seg defensive og offensive detaljer, i straffesparkfeltet og mellom straffesparkfeltene. Leseren får tips og råd til å løse konkrete situasjoner og spillsekvenser, med hovedvekt på valg av handling. Boken er skrevet for spillere, trenere og særlig unge utøvere som vil utvikle seg som fotballspillere.
Lær fotball med David Beckham

Forfattere: Beckham, David / Lenth, Lars (medv.) / Ulshagen, Torgeir (oversetter)

Mer info / kjøp boken

Forfatteren gir råd om hvordan du kan bli en bedre fotballspiller, og tar bl.a. for seg ballkontroll, skape rom, vendinger, pasninger, dribling, forsvarsspill, innlegg, avslutninger, frispark og straffespark.
Ferdighetsutvikling for keepere

Forfattere: Norges Fotballforbund

Mer info / kjøp boken

Dette er ei bok og et kurs som gir deg grunnlag for å utvikle gode keepere. Her tas det utgangspunkt i keeperen både som en spesialist og som lagspiller, og vi ser på keeperens defensive og offensive oppgaver. Bakerst i boka finner du en øvelsesbank med øvelser som utvikler gode keepere.
Ferdighetsutvikling i fotball

Forfatter: Bergo, Aksel / Johansen, Pål Arne  / Larsen, Øyvind  / Morisbak, Andreas 

Mer info / kjøp boken

 Boka tar for seg de fire ferdighetsdimensjonene: den individuelle, den relasjonelle, den strukturelle, samt kampdimensjonen. Her er de fire dimensjonene samlet til en helhetlig fotballforståelse, og viser hvordan en slik tilnærming får konsekvenser ute på treningsfeltet. Boka presenterer en øvelsesbank med 75 øvelser. Noen øvelser passer for barn og unge, mens andre øvelser passer for aktiviteter på høyeste nivå.
Fotballdommeren

Forfattere: Bjørnestad, Reidar (for) / Egeland, Thor Aage (for) / Øvrebø, Tom Henning (for)

Mer info / kjøp boken

Temaene i boka er rettet mot den psykologiske kompetansen som er viktig for en fotballdommer. Boka kan sees på som en oppsummering av det arbeidet som er gjort fram til i dag på å utvikle dommerens mentale ferdigheter.
Mental trening i fotball

Forfatter: Pensgaard, Anne Marte / Høgmo, Per Mathias / Owren, Cecilie (ill.)

Mer info / kjøp boken

Mental trening i fotball er en praktisk bok som forklarer og veileder fotballspillere og trenere i utvikling av mentale ferdigheter. Boken er lettfattelig, med praktiske eksempler hvor kjente fotballspillere gir innblikk i hvordan de jobber med blant annet å bygge opp selvtillit og takle motgang. 
Så fort kan livet snu

Forfatter: Simensen, Jens O. / Enerly, Dagfinn (medvirkende)

Mer info / kjøp boken

Under en fotballkamp høsten 2005 pådro lagkaptein Dagfinn Enerly seg en alvorlig nakkeskade. I dag er han avhengig av rullestol, men har ikke gitt opp håpet om å gå igjen. I denne boken forteller han om rehabiliteringsoppholdet på Sunnaas, om det å komme hjem igjen, om det nære forholdet til kona og tvillingdøtrene og om betydningen av alle støtteerklæringene. Boken gir også tilbakeblikk fra livet før ulykken.
Fotballøvelser

Forfattere: Anders O. Brunes  og Jarle Hellesnes

Mer info / kjøp boken

Boka inneholder 115 fotballøvelser inndelt i ulike kategorier som blant annet oppvarmingsøvelser, pasningsøvelser, føre- og dribleøvelser, skudd- og avslutningsøvelser, keeperøvelser og ulike former for småspill og konkurranser. Hver øvelse har en beskrivende illustrasjon og korte tekster som forklarer øvelsen.
David Beckham - mitt liv

Forfatter: Beckham, David (for) / Watt, Tom (med) / Neraal, Anders (ove) / Nielsen, Atle (ove) / Rønsen, Arild (ove)

Mer info / kjøp boken

Forfatteren er en av planetens mest omtalte menn. Denne boka forteller hans historie fortalt med hans egne ord. Det er en bok om fotball, familie og berømmelse.
Styrketrening

Forfattere: Enoksen, Eystein (red) / Tønnesen, Espen (red) / Tjelta, Leif Inge (red)

Mer info / kjøp boken

Boken inneholder artikler om testing av styrke-, spenst- og hurtighetsegenskaper i individuelle idretter og ballspill. Noen av temaene som presenteres er fysiologiske tilpasninger ved styrketrening, retningslinjer og metoder for styrke-, spenst- og hurtighetstrening, riktigere trening av buk og rygg og styrketrening i utholdenhetsidretter. Med tips til treningsplaner og treningsmetoder.
Fotballmedisin

Forfatter: Ekstrand, Jan (for) / Engebretsen, Lars (for) / Karlsson, Jon (for) / Caspari, Mireille (ove)


Mer info / kjøp boken

I Fotballmedisin tas det opp, fra et fotballspesifikt synspunkt, hvordan lag og trener sammen med medisinsk ekspertise kan arbeide forebyggende, hvordan akutte skader og ulike sykdommer påvirker spilleren, samt hvordan rehabilitering og oppfølging bør fungere. Boken er i første rekke beregnet på trenere, ledere og aktive spillere.
Levering og betaling
Hos haugenbok.no kan du betale sikkert med VISA-kort, eller MasterCard. De bruker også Verified by Visa og MasterCard SecureCode hvis du har lagt dette inn i din nettbank.

Det er også mulig å få tilsendt faktura. En faktura på hele beløpet ligger da ved i pakken.