Hovedside
Visjonen
Fotballskole
SommerGØY med fotball
Påmelding
Kontakt oss
Lillesand Stadion
Lenker
Tidligere Fotballfestivaler
Pressen om Festivalen
Lillesand Fotballakademi
Tips til unge fotballspillere
Fotballbøker
Fotballbøker (NY)

Fotballfestivalen 2011 arrangeres i samarbeid med:

Fotballfestivalens visjon

Lillesand IL sin fotballgruppe har i samarbeid med Norsk Fotball Akademi siden 2003 arrangert FOTBALLFESTIVALEN – et fotballarrangement på Lillesand stadion i slutten av juni og begynnelsen av juli. Fotballfestivalen har i først rekke vært knyttet til TINE Fotballskole (aldersgruppen 6-12 år), men det har også vært et tilbud til mer ambisiøs fotballungdom gjennom SOMMERPROFFEN™ (11-15 år). De første årene ble det også lagt opp et fotballkultur arrangement i Lillesand Sentrum (Rådhusgården og Arken) med en fotballpersonlighet.
FOTBALLFESTIVALEN har i løpet av disse årene bygd opp et solid renommé i Lillesand og omegn som et godt og spennende tilbud til barn og unge. FOTBALLFESTIVALEN gir fotballgruppa i Lillesand IL gode inntekter samtidig som det faglige tilbudet er med å både stimulerer rekrutteringen til klubben og gir en heving av det sportslige nivået på enkeltspillere, trenere og lagene.

FOTBALLFESTIVALEN har siden oppstarten hatt et viktig og nødvendig samarbeid med Norsk Fotball Akademi (tidligere Christianssand Fotball Akademi) og dets grunder, Teddy Moen. Med sin solide kompetanse om fotballopplæring og omfattende nettverk har Teddy og NFA bidratt til å løfte FOTBALLFESTIVALEN opp på et meget respektabelt nivå i Sørlandsfotballen. 

Visjonen
”Fotballfestivalen skal være et naturlig samlingssted for spennende og nyskapende fotballaktiviteter for barn og unge, hvor man kombinerer fotballopplæring med gode opplevelser knyttet til de mulighetene som ligger i Lillesand by og omegn”.

Mange byer på Sørlandet har brukt tid, ressurser og ikke minst arbeidet på plass et ”varemerke” som kjennetegner byen deres. Risør har sine trebåter og musikkfestival, Tvedestrand sine bøker, Arendal litt av hvert, Grimstad Ibsen/Hamsund og smalfilmfestival. Lillesand har sine LillesandsDaer. Sistnevnte er en flott festival som skaper mye aktivitet og som tilfører glede og engasjement i byen vår hver sommer. Lillesand IL sitt mål er å arbeide for å etablere Lillesand som en ”FOTBALLBYEN for barn og unge” som har sin FOTBALLFESTIVALEN hver sommer som trekker barn, unge og ikke minst deres foresatte til Lillesand gjennom sommeren.